Forside | Shine club | Oppussing/ interiør | Siste baby nytt | Kontakt                    
 

 

JANNE

SVENSEN

Snorre »

Hunden vår

Utdrikningslaget »

Bryllup »

Bryllupsdagen

 

 

Reiser :

Sicilia »

Frankrike »

Korfu »

Skottland »

Sardinia »

Granada »

 

 

SARDINIA

Sommeren 2003 reise jeg og Nils på ferie til den italienske øya Sardinia. Den italienke kulturen, pizzaen og ekspressoen var virkelig verdt besøket!

Dersom du skal reise til Sardinia bør du unngå å reise dit i august på grunn av den sterke varmen og italienernes fellesferie. Øya blir nemlig overfylt av italienske turister på denne tiden.

 Over ser du den lange sandstranden på Algehro.

Her ser du hotellet vi bodde på. Hotellet het Picalè.  

Et kveldsbilde av en restaurantgate i Algehro.

        

SIGHTSING

Når vi først var i Sardinia benyttet vi oss av muligheten til å reise rundt og se oss litt omkring. Turen gikk to ganger til Sassari, som var den nærmeste byen med et bra shoppingtilbud. Her lå billige butikker vegg i vegg med dyre designer butikker. For å komme oss til Sassari måtte vi ta et urgammelt dieseltog, som hadde noen merkelige knirkelyder og et par motorstopper underveis....  

Sightsing og shopping i Sassari.

KORSIKA

Vi ble også med på en dagstur som Star tour arrangerte til den franske øya Korsika. Det tok 50 minutter med fergen fra Sardinia til Bonifacio på Korsika. Bonifacio var et nydelig sted hvor flere av Europas kongelige har feriert. Langs havnen lå de største båtene jeg har sett i hele mitt liv på rekke og rad. Kanskje ikke så rart da at en enkel lunch med pizza og drikke kom på over kr. 600,-.

Noen av klippene på Bonifacio.

 

BESØK  OG OMVISNING PÅ VINGÅRDEN SELLA & MOSCA  

Vininteresserte som vi er måtte vi ha med oss omvisningen på den mest berømte vingården på øya. Både introduksjonsfilmen og omvisningen foregikk på italiensk, så det var ikke mye vi skjønte av det de sa, men det var ikke en mindre opplevelse av den grunn.         

  

Vinen var lagret på rekke og rad i eiketønner.

Trekk ut en flaske her og se hva som skjer.........

jannesvensen.com © 2005
  

På bildet til venstre ser du Nils utenfor inngangsdøren til et sted Napoleon skulle ha oppholdt seg mens han bodde i Korsika.